PliegO’Maker

pliegO’Maker estatus maig’24

El motor de l’eina que genera els pliegOS i que anomenem pliegO’Maker el formen una constel·lació d’algorismes de codi obert, escrits des de zero, que ens faciliten simultàniament les feines de llançat i composició de pàgines.

Dins el terreny de joc d’un sol full de paper i dues cares, sincronitzem un flux de treball que, alhora, imposa i compon la pàgina. Aquesta doble filosofia allibera el pla del contínuum anvers/revers i l’obre a qualsevol tipus de plegat.

El mòdul compositiu, de ràtio i tipogràfic, opera dins un traçat harmònic dinàmic en cadascuna de les pàgines del llançat. Textos, imatges i gràfics vectorials poden conviure en el pla obeïnt diversos nivells d’atzar o d’estructures més estables.

Som en un punt on hem establert les bases d’aquest model, escrit en llenguatge PostScript, i que desplegarem a mida de les necessitats de l’equip de treball, picant codi, millorant l’eina, per fer-la fàcil de fer servir, franca al paper imprès i al format digital en PDF.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *